Mai måned

Nå er snart skjønne mai måned over for i år, og for en begivenhetsrik og deilig måned det har vært! Torpemusikken har som alle korps hatt det travelt. Vi pangstartet med tradisjonelle marsj-oppdrag på 1.mai. Vi spredte god mai-stemning på hele Torp da vi marsjerte ned til Borge sykehjem, Emil Mørchs minne og tilbake til skolen. Tilbakeveien var av lengre kaliber enn på mange år, til variabel mottakelse hos flere av medlemmene. Deretter en god lunsj på Majoren i Gamlebyen før hovedtoget i Fredrikstad sentrum.

Den 8.mai var det åpning av to gapahuker og ny grillplass i «Husmannsskauen». Torpemusikken var invitert til å spille av Torp lokalsamfunn, som har stått for byggingen av gapahukene. God stemning, grillmat, mye folk og mye skremt skogsfugl i varmen den dagen.

Tradisjonelle oppdrag på 17.mai hører med og er vel mildt sagt høydepunktet denne måneden. Vi startet dagen med flaggheising på Torp skole, før vi ble oppvartet av skolen med marsipankake og kaffe til frokost.Alltid hyggelig å være på Torp skole denne dagen. Videre gikk barnetoget ned til sykehjemmet der vi overtok Kjølberg skole. Derfra via Emil Mørchs minne og ned til Kjølberg. Der hadde lederfruen gjort klar 17.mai lunsj til oss. Leder Rino og fruen hadde vært oppe fra kl 02 på natten for å forberede lunsj til sultne musikanter. De er enestående! Mette og fornøyde bar det til sentrum for å gå i barnetoget der. Vi talte hele 27 musikanter i barnetoget i år. Mye folk og fint uniformsvær gjorde det til en som alltid flott opplevelse. Dagen ble avsluttet med konsert på Østsiden sykehjem foran fornøyde tilhørere.

Som alltid i Pinsen var det i år igjen klart for Fredrikstad Cup og Fangene på fortet. Pinseaften deltok vi også i år på selve åpningen av cupen med opptog gjennom Gamlebyen ut til Konstenhallen. På 1.pinsedag var det duket for Fangene på fortet. Dette er vår eneste dugnad og er en stor inntekt for oss. Med sol og gode temperaturer ble det en fin og morsom dag på Kongsten Fort. Salget i kiosken gikk veldig bra og vi solgte mengder med brus, pølser, kaffe og vafler. Tusenvis av blide unger og noen lettere skremt, da det nytt av året var spøkelser i gangene på fortet. Super innsats av alle som deltok for Torpemusikken denne dagen og ingen sure miner å spore, selv om dagen er slitsom for mange.

Tilslutt denne måneden har vi frist for påmelding til opplæringsprosjektet vårt. Vi har i skrivende stund 7 påmeldte til forskjellige instrumenter. Det er helt supert, og vi vet at det er flere som kunne tenke seg å være med! Selv om vi har satt fristen for påmelding til 31.mai, så står alltid døren på gløtt om det skulle komme noen utover sommeren og høsten.

Takk for en flott mai måned med flott vær, blide folk, mange påmeldte til opplæring og positiv eksponering av Torpemusikken! Det er bare å glede seg til fortsettelsen!

 

 

Legg igjen en kommentar